Earth Day

Earth Day

Åter igen har vi blivit påminda om vår extrema sårbarhet. Om hur vi alla är sammanlänkade och samexisterar i ett globalt system. Om hur skört systemet är när vi stör jordens ömtåliga balans. Systemet slår tillbaka. Skoningslöst. En grym föraning om vad som väntar.

I tider som dessa blir det väldigt tydligt att det inte finns någonstans att fly. Det finns ingen fristad. Den här planeten är vårt hem. Vår Moder Jord. Om vi vill att hon ska fortsätta ta hand om oss så måste vi börja ta hand om henne genom att visa respekt och vidta lämpliga åtgärder. Hur generös hon än må vara så finns det en gräns – och den gränsen har vi nått nu.

Vi kan inte fortsätta som vi gör och tro att vi kommer undan med det. De allra flesta av oss har nog
förstått det vid det här laget. Global handling behövs – nu. Eller om vi ska vara helt ärliga, redan i går. Men vi har fortfarande en liten möjlighet att återupprätta vår heder gentemot Moder Jord, världens alla djur, de stora haven, skogarna och inte minst kommande generationer. För det är vårt enda alternativ.

För oss är varje dag Earth Day. Och vi vill med vår vision om att förändra världen vara en del av 50-årsjubileet den 22 april.

Tack för att ni gör skillnad.

Och till alla våra vänner därute – take action. Ta hand om varandra. Och ta hand om Moder Jord.