Nordic Legacy

Nordic Legacy

Inspirerad av det ombytliga vädret i den karga nordiska vildmarken är vår Nordic Legacy™-range din naturliga följeslagare på friluftsäventyret. Upplev genuin komfort genom de miljövänliga, noga utvalda och beprövade funktionsmaterialen. Slitstarkt, vindtätt och vattenavvisande med hög andningsförmåga.

65 % återvunnen polyester

35 % ekologiskt bomull

Vindtät 

Andas

Vattenavvisande

Tätvävd

DWR Wax Coating

Skyddad av naturen

Använd vår funktionella DWR Wax Coating för att anpassa andnings- och vattenavvisande egenskaper hos dina Nordic Legacy-plagg.

Applicera vaxet på de delar av plagget som behöver extra skydd mot regn och vind. På jackor är det ofta framtill, på axlarna och på huvan, och på byxor är det ofta nertill. Mer vax innebär bättre skydd mot vind och väta. Vill du ha ett svalare plagg med bättre andningsförmåga applicerar du lite mindre vax. Genom att anpassa impregneringen kan du skräddarsy plagget så att det passar just dina specifika behov. Efterhand kan du applicera mer eller ta bort vax för att anpassa plagget till olika förhållanden.

Vår DWR Wax Coating består av en naturlig blandning av bivax och paraffin. Den är helt fri från gifter och innehåller inga kemiska tillsatser eller skadliga ämnen.