Respekt

Respekt

Ett av våra kärnvärden på KnowledgeCotton Apparel är respekt, både för planeten och alla som lever på den. Ända sedan vi startade vår verksamhet för över 50 år sedan har respekten guidat oss i kampen för rättvisa villkor och ett ansvarsfullt brukande av resurser i en trångsynt och konservativ industri. Vi vet vad som krävs för att utmana traditioner, strukturer och exploatering. Vi vet också att det är möjligt att åstadkomma förändring.

På KnowledgeCotton Apparel förstår vi hur stort ansvar vi har för andra människor. Inte bara människor i vår närhet, utan också för alla dem som på olika sätt arbetar för oss i olika länder. Vi äger inga egna fabriker, men vi tar ansvar för de människor vars liv vi påverkar.

Många kvinnor arbetar i textilindustrin. Det är viktigt att de får lika lön och villkor som männen. Flera av våra leverantörer har utbildningsprogram som hjälper socialt utsatta kvinnor och de vidtar olika åtgärder som förbättrar deras livsvillkor. Förutom att vi själva besöker fabrikerna använder vi oss av oberoende certifieringar
för att säkerställa socialt ansvar. Enligt GOTS ska kriterier för social hållbarhet efterlevas i varje steg av produktionskedjan.

Som skandinaviskt varumärke tror vi på jämställdhet, rättvisa och respekt. Vi bär med oss en förståelse för balans i livet och värdesätter mänskliga värden som familj, vänskap och kärlek. Vi är övertygade om att samarbete är vägen till framgång. För vi har alla ett gemensamt ansvar för framtiden.

Genom engagemang och enighet kan vi förändra världen tillsammans.