Ny film av The Green Wave

I denna viktiga dokumentärfilm får vi följa med våra ”Friends of Knowledge”, surfarfamiljen Emmanuel och Carine och döttrarna Lou och Shadé, när de ger sig ut för att utforska sin egen ö, Maui på Hawaii, och får upp ögonen för de miljöhot som finns i deras omedelbara närhet. 

Vi får lära oss om det livsviktiga arbete som görs för att skydda naturen och ekosystemet som garanterar öns färskvattenreservoar och vi får möta miljöorganisationen Love the Sea som genom volontärer arbetar för att hålla rent längs kusten. Filmen visar också upp öns fantastiska natur, det spektakulära marina livet och den grymma surfen på Maui – värden som vi måste göra allt för att skydda och bevara för kommande generationer.

Möt The Green Wave surfers

“He Ali’i Ka ‘Āina; He Kauwā ke Kanaka.” Naturen är chef; människan dess tjänare. Dessa Hawaiianska visdomsord utgör grunden för vårt samarbete med The Green Wave.

För oss handlar en autentisk livsstil om viljan att göra skillnad – om att påverka sin omgivning genom att vara sann mot sig själv, mot Moder Natur och mot alla levande varelser. Detta är utgångspunkten för surfarfamiljen Carine och
Emmanuel ’Manu’ och deras döttrar Lou och Shadé, som genom sitt projekt The Green Wave försöker påverka och förändra.

Som professionella surfare har de sett med egna ögon hur mänskligheten förstör världens hav. The Green Wave har därför gjort till sitt livsprojekt att öka medvetenheten om miljöproblemen. För att leva enligt sin övertygelse har familjen flyttat till Hawaii där de driver en liten ekologisk farm i Haiku på Maui. Med denna plats som utgångspunkt bedriver de miljöaktivism genom att med filmer, föreläsningar och berättelser sätta fokus på en av vår samtids viktigaste frågor.

Genom vårt Friends of Knowledge-samarbete har vi tagit fram en speciell kollektion av surfinspirerade prints som är dedikerad åt skyddet av våra hav.